Vad motiverar dig?

Vad motiverar dig? Det här med motivation är något som vi  kommer i kontakt med dagligen. Har du funderat över vad som motiverar dig att göra ditt bästa inom olika områden? Visste du att det är skillnad mellan inre och yttre motivation?

Inre motivation är när en handling utförs för en egen skull utan någon förväntan om yttre belöning. Fundera över vad du tycker tycker om att göra bara för att du tycker det är så intressant, meningsfullt eller roligt att göra.

Yttre motivation är handlingar som vi utför för att nå en belöning i form av till exempel pengar, komplimanger, betyg etc.

Vad driver just dig? Vad motiverar dig?

Finns det områden där du tycker att din inre och yttre motivation samspelar? Kanske kan du här finna nyckeln till något som du vill ägna mer tid åt, kanske till och med leva på.

ID-10050273

Bildkälla: Free Digital Photos, “Coloful Flowers” by digitalart