Inspirerande sidor om bildskapande och grafisk formgivning

Inspirerande sidor om bildskapande och grafisk formgivning. Många är vi som tycker om att fotografera, men kanske är sommaren en tid då vi blir fler än vanligt som gärna tar fram kameran i olika sammanhang. För dig som tycker om att skapa i bild kan det vara roligt att experimentera med färg, form och layout.

Nedan ger jag några tips på sidor för inspiration och fördjupning för fortsatt bildskapande på egen hand. Ämnet är vitt och brett. Detta inlägg har fokus på olika programvaror.

creativity-3158469_640
Foto: https://pixabay.com/photos/creativity-abstract-art-motley-3158469/

Adobe- paketet

Adobepaketet används ofta av branschfolk som på olika sätt arbetar med kommunikation. Paketet innehåller numera välkända program som Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop med flera program,  läs mer via förslagsvis Moderskeppets hemsida.

Via sidan Moderskeppet ( läs mer om vilka som producerar sidans innehåll).

Då dessa program kostar en del ( även om många av olika anledningar tycker det är värt priset) kan det vara så att man istället söker efter andra alternativ.

Canva

Via Canva kan du arbeta vidare i viss mån med dina fotografier och grafisk formgivning. Här finns en hel del färdiga mallar. Svårighetsgraden tekniskt sätt bedömer jag som betydligt lättare än till exempel Adobepaketet.

Canva kan lämpa sig för dig som inledningsvis önskar ett laborerande och undersökande alternativ. Canva kan vara en ingång. Kanske vill du sedan gå vidare och utveckla ditt intresse och då föreslår jag mer avancerade program såsom förslagsvis Adobepaketet. Kom gärna med tips på andra alternativ.

I Canva är en del material gratis medan annat behöver du betala för. Det kan till exempel vara så att du har fri tillgång till några bilder, medans andra kostar. Vill du vara säker på att det du gör är gratis att ladda ned håll koll på de bakgrunder, former, fotografier etc som du väljer under skapandets gång. Det är först vid själva nedladdningstillfället som betalning blir aktuell ( om utfall du valt bilder och former som kostar) så experimentera kan du göra fritt.

Bildskapande i din mobil

Arbetar du med bildskapande via till exempel din mobil finns det flera olika appar att lära sig. Har du hittat en bra app för ditt bildskapande? Tipsa mig gärna!

De sociala medierna i sig erbjuder också möjligheter om än begränsade att skapa med dina bilder.

Glöm inte att ha koll på upphovsrätten

PS! Viktigt att tänka på om du arbetar med andra bilder än dina egna är lagen om upphovsrätt. Du får således inte använda andras bilder för offentlig spridning om du inte har tillstånd för det. Läs mer Får jag lov att använda bilderna jag hittat på nätet?

Foto till detta inlägg:https://pixabay.com/photos/creativity-abstract-art-motley-3158469/

Kom gärna med tips på fler länkar

Kom gärna med tips på fler länkar som du tycker gett dig något i skapandet av ditt eget uttryck i bild och/eller form. Skickar du ett tips behöver jag också en motivering. Jag tänker att jag uppdaterar denna sida efterhand och på så sätt blir du som läser den medskapare av innehållet.